SEVGILI ARKADASLAR SITEME HOSGELDINIZ UMARIM ZAMANINIZI IYI DEGERLENDIRIRSINIZ SEVGILER. .

12 Nisan 2010 Pazartesi

İMAN" IN İNSANA VERDİĞİ HUZUR VE MUTLULUK

 144
İman tohumu, ibadet le yeşerir, büyür ağaç olur meyve verir.imanın nur u, ve kalbin huzuru artar. Kalbe emniyet sükun huzur verir. Şerrin de hayırında Allah (c.c) geldiğine iman etmek insana sonsuz bir dayanma gücü kuvveti verir. Allah (c.c) bütün varlıkları yaratandır insanları daha üstün kılar sayılmayacak güzellikler verir. Çiceklerle hayvanlarla tabiatı donatır, yanlış davranışları suçları hemen cezalandırmaz yaptığımız yanlışları fark etmemiz için bize zaman tanır, yaptığımız iyiliğe karşılık pek çok iyiliklere ulaşmamızı sağlar. Şanı yüce Allah (c.c) hatalarımızı görüp tevbe etmemizi ister. Bağışlaması ve Rahmet i gazab ından fazladır. İman ruh sağlıgımızı besler. Güç kazandırır sıkıntılı, kalplerin ışığı imandır. İmanı eksik olan hiçbir şekilde huzurlu olmaz arayış içerisinde olur kimileri huzuru uyuşturucuda, içki gibi şeylerde ararlar. Halbuki Allah (c.c) sevgiyle sarılırsa hem dünya hemde ahrette mutluluğu yakalar. Şu halde iman ağacı na sımsıkı sarılmamız gerekir. –alinti.
4n9nc7cxxje

OLACAK ŞEY DEĞİL .....

 flor2352jp
 1600’lerin İspanya Kralı III. Philip ateşin karşısında çok uzun süre oturması sonucunda vücut ısısı çok yükseldiği için öldü. Peki Kral çok ısındığı halde neden ateşin önünden çekilmedi? Çünkü bunu düşünmek onun görevi değildi. Kralın sandalyesini ateşten uzaklaştırmakla görevli sarayın ateşçisi ise o gün izinliydi.
 ****
1982 yılında New Orleanslı bir golfçu 1. delikte kötü oynadığı için sopasını nefretle fırlattı. Sopa golf arabasına çarpıp, ikiye bölündü. Arabanın mili fırlayıp golfçünün ensesine çarptı ve boyun toplardamarını parçaladı.
****
Ünlü oyun yazarı Tennessee Williams’ın ölümü de enterasan olaylar arasında. 71 yaşındaki yazar, burun spreyini sıkmak için başını arkaya yatırdığında, ağzına düşürdüğü spreyin kapağı boğazına takılınca, boğularak öldü. 
****
1929 yılında İngiltere’de itfaiyeciler becerilerini sergilemek için bir gösteri düzenlediler; dokuz çocuk yanan bir evden kurtarılacak sözde kurbanlar olacaktı. İtfaiyecilerden biri kullanmayı planladıkları sis bombalarını unutup, evi gerçekten ateşe verdi. Çocukların hepsi yangında ölürken, onları manken sanan kalabalık çılgınca alkışlıyordu. 
****
1901 yılında Maud Willard bir fıçı içinde kendini Niagara Şelalesi’nden aşağı attı. Maud bu atlayışta ölmedi. Onu öldüren zorla fıçıya soktuğu köpeğiydi. Köpek burnunu fıçının tek hava deliğine dayayıp, sahibine yer vermeyince havasızlıktan boğularak öldü.
****
İngiltere’de, Stanford’da bir grup iş arkadaşı bir dostlarının 50. doğum günü için özel parti verdi.
Bir pastanın içinden çıkacak dansöz kız dahi ayarladılar. Ancak adam pastadan çıkan çıplak dansözü görünce kalp krizi geçirip öldü.
Zira pastadan çıkan kendi kızıydı. 
****
Bir Fransız 1998 yılında intihara karar verdi. Bunun için deniz kıyısındaki bir yamaca tırmandı Yamaçtaki kayaya ipi bağladı, diğer ucunu boynuna geçirdi. ardından garanti olsun diye bir şişe zehir içti ve kendini ateşe verdi. Sonrada uçurumdan aşağıya atladı. Tam atlarken elindeki silah ile başına ateş etti. kaderin garip cilvesi; silahtan çıkan kurşun sekti, boynundaki ipi kopardı. Uçurumdan düştüğü nehir vücudundaki yangını söndürdü. Su çok soğuk olduğu için vücudu şoka girdi ve zehiri kustu. Sudan bir balıkçı çıkardı, hastaneye kaldırıldı. Adam hipotermiden yani vücut ısısının çok fazla düşmesi sonucu öldü. Alinti
408727i48e626jo8

Tarihi hadiseler.

Hadisi-serif

Facebook'a Bağlan